Category: Aku

  • Lelaki

    Jadi pakwe, nak. Jadi bos, nak. Jadi driver, nak. Jadi suami, nak. Jadi Imam solat Zohor berjemaah, main tolak-tolak pulak. apa kes?

  • Skim Untuk Cepat Kaya

    Aku ingin melancarkan satu skim. Nama dia Skim Untuk Cepat Kaya, atau singkatannya S.U.C.K. Cara dia senang je. Kepada sesiapa yang nak join,cuma perlu depositkan RM 100 ke dalam akaun aku. sungguh mudah. Sebagai pulangan,aku akan menyedekahkan sebahagian dari jumlah itu kepada masjid-masjid,dengan membeli sehelai sejadah. Bayangkan, hanya dengan RM100,anda boleh mendapat pahala membantu kawan, […]

  • Gula dan Cappuccino

    Dia: Apa ni? Awak lupa nak letak gula dalam cappuccino saya! Saya: Tak apa, awak…Awk saja pun dah cukup manis…

  • Moody

    Hari ni aku moody.otak nak fikir pun bercelaruBuat lawak pun mengguris hati dan perasaanBuat keja pun tak berapa nak betul.Bawak kereta pun macam celaka. Esok-esok je lah aku blog

  • Eh?

    …dah lama aku tak berfikir dalam Bahasa Melayu rupanya. Habis tu bahasa apa aku pakai sehari-hari?

  • Salah Siapa?

    salahkan orang lain kalau nak salahkan diri sendiri secara indirect

  • Kampung Buah Pelir Tegang

    Malam tadi tido lambat. Dalam pukul 2 lebih. Buat kerja dalam keadaan tak semangat. Yang siap sikit je. Tengok Youtube yang banyak. Akibatnya, pagi tadi bangun lambat, dan sekarang ini mengantuk. Buat pulak kopi Aik Cheong. Dah caffeine high, tapi masih mengantuk. Jadi bila aku baca berita ini di Utusan Malaysia, yang aku nampak adalah […]

  • Upacara Memanggil Hujan

    Memandangkan cuaca yang panas sekarang ini, kami telah memutuskan bahawa sudah tiba masanya untuk kami berbuat sesuatu. Maka sambil diiringi oleh kru Misteri Nusantara, dan ilmu penuh di dada, kami membuat upacara memanggil hujan dalam suatu lokasi misteri..

  • Kenapa Aku Tak Tonton Filem Rempit dan Bohsia

    Aku ada satu pengakuan: Semasa sekolah dulu aku pernah membaca novel lucah. Aku tak beli, dan aku tak ingat siapa punya, tapi memang aku pernah baca. Malah, aku pernah kena rotan kerana entah siapa yang buka loker aku dan ambil komik lucah kawan aku yang aku pegang. Aku bukan nak bercerita tentang perkara tersebut. Malah, […]

  • 24 Yang Pertama Pada 26 Ku

    Extended, 27th March: 1703 – Kay beri ucapan di ofis1814 – Idah beri ucapan di Facebook — 1204 – Emmanuel beri ucapan di Facebook1208 – Ana beri ucapan di Pelita ss151209 – Intan beri ucapan di Pelita ss1512.16 – Kerol beri ucapan di Pelita ss150556 – Yang Sang (atau Sam?) Fook beri ucapan di Facebook0646 […]