Category: Dialog

  • Haram

    A : Uhuk…uhuk…kau ni lepas sembahyang, tak keluar masjid lagi dah buat benda haram B : Kau jangan nak buat fitnah. Mana ada aku buat benda-benda haram ni!!! A : Habis tu merokok tu bukan haram ke?

  • Gula dan Cappuccino

    Dia: Apa ni? Awak lupa nak letak gula dalam cappuccino saya! Saya: Tak apa, awak…Awk saja pun dah cukup manis…

  • Kicap

    Suatu hari di sebuah KFC. Awek Kaunter : Abang, ni burger abang. Terima kasih ye. Datang lagi.Lelaki : OK. Kicap ada? Kicap?Awek Kaunter : Kicap? Tak ada rasanya. (Bertanya kepada Mamat Kaunter di sebelah) Abang ni nak kicap, ada ke?Mamat Kaunter : Mana ada kicap sini.Awek Kaunter : (kepada Lelaki) Kicap tak ada la bang.Lelaki […]

  • London

    [10:59] aku: ko faham ke lawak2 british ni?[11:00] Lokpi: aku kan asal british[11:01] Lokpi: bapak aku british[11:01] Lokpi: mak aku banjar[11:01] aku: ko asal tanjung malim, london[11:01] Lokpi: babiii[11:01] Lokpi: teluk intan laaa[11:01] Lokpi: bangang[11:01] aku: eh..silam[11:01] aku: silap[11:01] Lokpi: bile mase aku dari tanjung malim[11:01] Lokpi: ko tak rasa aku ni british ke.[11:01] aku: […]

  • Pentas Anak Wayang

    Hari ini, dengan semangat Pentas Anak Wayang, aku ingin berlakon. Aku ingin melakonkan watak sahabat baik aku di suatu masa yang tak berapa lama dahulu. Babak 1Ofis K (bukan nama sebenar)Tatkala aku sedang khusyuk menghadap monitor 24 inci, yang sedang memaparkan hasil anak2 buah ku untuk ku teliti dan komen sebelum menjadi tatapan anak2 kecil […]

  • Tak Mengapa VS Nevermind

    “Kurt Cobain bunuh diri dulu, bila dapat tau Orkes Nirwana dah buat lagu Tak Mengapa jauh lebih awal dari Nirvana buat album Nevermind” – Khir Rahman buat lawak pada ulang tahun ke 44 Orkes Nirwana JB pimpinan bapanya A. Rahman Hassan.

  • Pada Hari-Hari Sebegini…

    Lizzam changed his status to “tetiba je aku rasa sangat hensem dan bergaya” [10:56] Nurul: aper kes status ko tuh[10:59] Lizzam: biasa la…[10:59] Lizzam: kenyataan[10:59] Lizzam: hakikat…[10:59] Lizzam: peh![10:59] Nurul: (muntah)

  • Orang Protokol Internet

    “Zam, ko dah tengok I.P Man?” “Ip Man la… dasar budak IT betul.”

  • Chee-WOW-wä

    “Uncle, itu cerita Chee Hua Hua ada ka?” “Chee Hua Hua? Cerita cina ka? Ip Man ada la..” “Bukan la uncle. Itu depan ada gambar anjing punya..” “Ooo… itu Beverly Hills Chihuahua (sila sebut chee-WOW-wä) ka?” Tiba-tiba apek tu bertukar menjadi awek cun berbaju kemeja putih, vest hitam, dan rambut ponytail. “Cerita ni? Saya suka! […]

  • Benda Panjang Dalam Seluar

    “Eh, mana air mineral tadi?” Dia. Sambil menmintal-mintal ekor tudung. “Ada ni, dalam poket seluar.” Aku. Mengorek syiling dari dompet. Menabung di mesin parking. “Wah, botol panjang tu pun boleh muat dalam seluar?” “Biasa la, seluar ni ‘benda’ yang lagi panjang pun boleh muat.” “Benda apa?” aku diam, biar dia berfantasi sebentar. “Kaki.”