Category: Berita

  • EPL Main Pakai Bomoh?

    Betul, aku tak tipu. baca ni: Pihak berkuasa kesihatan Serbia sedang mencari bomoh misteri yang baru-baru ini menyembuhkan beberapa pemain bola sepak Liga Perdana Inggeris (EPL) yang cedera melalui rawatan termasuk urutan dengan uri kuda. petikan dari Utusan Malaysia

  • Sapu

    Saleem buat lagu Tinggal Kenangan, yang juga dinyanyikan oleh Caramel Band dan Sebelumnya Geby (tapi ada juga saudara kita dari seberang yang suka..) kemudian ada pula berita ini. penyapu di Seberang dah di isi minyak…

  • Kita Tak Perlu FRU Lagi

    Lepas ni kita tak perlu panggil FRU lagi. Panggil je pakcik naik kuda ni. BUKIT MERTAJAM: Ketika berlaku kekecohan di pusat mengundi Kubang Semang di sini semalam, kehadiran seorang lelaki warga emas yang menunggang kuda ala koboi dengan bersahaja melalui jalan raya sibuk itu menyebabkan orang ramai terpegun seketika. Kelibat warga emas berusia 60-an itu […]

  • Ingkredibel hak

    Aku rasa kes ini agak mudah nak kesan pesalahnya. Rasa-rasa samseng kampung, samseng jalanan atau pun bouncer kelab malam yang berwarna hijau tu, itulah orangnya. Cuma bila dia marah. amat sukar nak tangkap orang ini…

  • Berita Buruk [Updated]

    Alfatihah…Yasmin AHmad telah kembali ke Rahmatullah pada jam 11.35 malam semalam (25 Julai 2009). Malaysia kehilangan seorang lagi rakyat Malaysia yang telah membawa filem Malaysia ke tahap yang tidak tercapai sebelum ini.. Al-Fatihah Sekarang dah pukul 12.39, 24 Julai. Update terkini yang aku terima adalah seperti ebrikut: 18.30 – Jaclyn Victor memberitahu Jawa Rangers dalam […]

  • Kampung Buah Pelir Tegang

    Malam tadi tido lambat. Dalam pukul 2 lebih. Buat kerja dalam keadaan tak semangat. Yang siap sikit je. Tengok Youtube yang banyak. Akibatnya, pagi tadi bangun lambat, dan sekarang ini mengantuk. Buat pulak kopi Aik Cheong. Dah caffeine high, tapi masih mengantuk. Jadi bila aku baca berita ini di Utusan Malaysia, yang aku nampak adalah […]

  • Kenapa Aku Masuk Bidang IT?

    Ada orang tanya, kenapa aku masuk bidang IT. Aku tak kata keratan akhbar di bawah ni adalah punca aku masuk bidang IT, tapi sekurang-kurangnya aku ada sebab kukuh mengapa aku mahu kekal dalam bidang ini. Pakar IT paling hebat seks (Kosmo, 22 Mei 2009) LONDON – Satu tinjauan melibatkan 2,000 pekerja pelbagai sektor di Britain […]

  • Bapakku Kahwin Lagi

    “Haa…sila, sila masuk. makan dulu ye.” “Terima kasih. Ni bapak pengantinnya ke?” “eh tak…bapak pengantin ada kat pelamin tu. Diaorang baru nak bersanding.” “Sesi bergambar ke?” “tak… bapak nya kawin sekali!“

  • Otak Blue

    Wah, tak sangka. Aku ingat kalau nak tergolong dalam katergori otak blue cuma perlu bayar RM 8/DVD, RM 5/VCD, RM 88 setiap bulan untuk Internet, atau pinjam saja pada kawan-kawan.. Tak pun bluetoothkan saja. Blue lagi… Rupanya, kena ada berjuta-juta kalau nak berotak blue…